Over Priscilla Traets

Zonder diploma’s een succesvolle ondernemer worden?

Priscilla Traets bewijst dat een opleiding of diploma niet nodig is om een succesvol bedrijf te hebben. Het vereist doorzettingsvermogen, focus en ambitie. Binnen vijf jaar wist zij haar omzet met ruim 250% te laten toenemen. Nu deelt zij haar ervaringen en kennis met andere gedreven ondernemers.

Een bijzonder ondernemersverhaal

Priscilla startte met een hbo Commerciële Economie, maar merkte al snel dat het schoolsysteem niet paste bij haar visie. Een van haar leraren noemde online marketing zelfs de illegale tak van marketing. Priscilla werkte toen bij een online agency en merkte dat alles wat ze bij deze baan leerde, sneller ging dan de stof op school. In het eerste jaar van de opleiding besloot ze om ermee te stoppen. Een onverstandige keuze, vonden veel mensen. Priscilla ontving regelmatig kritiek. Zo vonden collega’s het bijvoorbeeld niet eerlijk dat zij een salesfunctie kreeg, terwijl Priscilla geen hbo-diploma had en zij wel.
Keer op keer wist Priscilla zichzelf te bewijzen. Ze was dan wel gestopt met haar opleiding, maar stoppen met leren deed ze zeker niet. Ze ontwikkelde zichzelf verder op het gebied van online marketing. Ze besloot voor zichzelf te beginnen en combineerde haar onderneming met een baan van vier dagen per week. 

Op vrijdag benaderde en bezocht ze klanten, terwijl ze op zaterdag, zondag en in de avonduren werkte aan online campagnes. Priscilla’s kennis en kunde zorgden voor verbluffende resultaten voor haar klanten.

Binnen een jaar kon ze haar vaste baan opzeggen en nam ze een interim klus aan voor drie dagen per week. Een jaar later werd haar zoontje geboren en nam ze vijf maanden verlof. Doordat ze al haar werk uitbesteedde aan freelancers, wist ze dat jaar alsnog haar omzet te verdubbelen.

Na haar verlof investeerde Priscilla in personeel en haar omzet groeide met ruim 40%. Het leverde haar echter ook veel stress op en de dwang om te managen in plaats van te ondernemen werd haar te veel. Ze besloot de contracten niet te verlengen en weer alleen verder te gaan. Ze ging op zoek naar betrouwbare partners, die haar visie snapten en uitdroegen in hun werkwijze. Door dit te doen liet Priscilla haar omzet nogmaals met ruim 15% groeien, en dat zonder vaste personeelsleden.

Inmiddels werkt Priscilla nog maar drie dagen per week aan haar bedrijf, in plaats van in haar bedrijf. Haar omzet is in slechts vijf jaar met ruim 250% toegenomen en nog elke dag merkt ze groei op. Ze investeert veel in zichzelf en vertaalt dit naar inspirerende online en offline programma’s voor ondernemers. Haar visie is duidelijk en eerlijk; ze wil ondernemers geen gouden bergen beloven, maar biedt hen met haar online programma’s, masterclasses en adviestrajecten de handvatten aan om realistische doelen te stellen en deze ook echt te behalen. Ondernemen is namelijk zoveel meer dan alleen maar omzet maken; ook winst, groei en rust is voor jou als ondernemer van groot belang!

Persoonlijke ontwikkeling als ondernemer

Priscilla gelooft dat specialiseren veel waardevoller is dan generaliseren. “Als je van heel veel een klein beetje weet, weet je van alles NET te weinig om er een goed advies over te kunnen geven.” Priscilla heeft zich daarom gespecialiseerd in online marketing en social media. Ze houdt altijd de laatste ontwikkelingen in de gaten en loopt graag op de trends vooruit. Zo sprak zij in 2011 al over influencer marketing , terwijl de rest van Nederland hier nog helemaal niet zo mee bezig was.
Het jaar 2018 stond voor haar in het teken van persoonlijke ontwikkeling; ze investeerde nog meer in zichzelf en betaalde grof geld om bij een mastermind aan te kunnen sluiten. Het viel haar echter op dat veel coaches tegenwoordig dezelfde formule gebruiken. High-end ondernemen, je ideale klant vinden en het bieden van online programma’s zouden dé nieuwe manier van ondernemen zijn. Priscilla verdiepte zich hierin en nam de strategie en technieken onder de loep. Het viel haar op dat vrijwel elke online ondernemer exact dezelfde stappen zet, maar dat iedereen hier een eigen draai aan geeft. De online programma’s beloven je dat je met groots durven denken, loslaten en focussen op de zaken waar je goed in bent enorm kan groeien, en dat allemaal zonder dat je ervoor hoeft te werken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar? “Precies door deze mindset nam ik bij mijn laatste werkgever ontslag,” vertelt Priscilla. “Het is bijna ironisch dat ik deze mindset nu weer tegenkom en dat mijn handen beginnen te jeuken van het aantal coaches dat Nederland telt.”

Priscilla gelooft dat een eerlijk advies op basis van kennis en ervaring het allerbelangrijkste is om te geven. Dit houdt ook in dat als je iets niet weet, je dit dan ook eerlijk zegt. Iets wat veel coaches niet durven toe te geven. Priscilla: “Ik zie dat ontzettend veel ondernemers behoefte hebben aan goede adviezen, maar ondernemer ben je niet zomaar. Daar heb je bepaalde skills voor nodig, maar de meeste zijn ook eigenwijs, dominant en willen in staat zijn hun eigen keuzes te maken. Als we dat weten, dan is het toch geweldig als ik je alle handvatten ga geven waarmee je het vervolgens ZELF kan doen?”

Nadat Priscilla zelf flink had geïnvesteerd in een online programma en mastermind, spatte de luchtbel voor haar uit elkaar. “Ik kreeg namelijk niet te horen hoe ik een programma kan ontwikkelen, of waar ik kan beginnen. Welke lesmethodes zijn er en hoe bouw je sales funnels voor het programma? Wat ik wel kreeg? Ik leerde om als ondernemer AAN mijn bedrijf te gaan werken in plaats van IN mijn bedrijf, hoe ik kon kiezen voor een niche, hoe ik moest investeren in een blik aan VA’s, hoe ik mijn prijzen kon bepalen en hoe ik webinars – niets meer dan verkapte salesgesprekken – kon geven. Zie je het verschil?”

Met deze inzichten heeft Priscilla haar eigen online programma ontwikkeld, met een unieke insteek. Daarnaast organiseert ze mastersclasses en business retreats en biedt ze individuele adviestrajecten aan. “In de punten die ik had willen leren, zoek ik naar de waarden die ik mijn klanten kan geven én waar ze echt mee geholpen zijn. Ik wil je alle waarden geven die ik de afgelopen twaalf jaar heb ontwikkeld, waar ik KEIHARD voor heb moeten werken en waar ik nog steeds elke dag mee bezig ben. Ik wil dat je een GOUDEERLIJK advies krijgt, JIJ je doelen gaat behalen en je geen OMWEG neemt, maar DIRECT op je doelen af kunt gaan.”