Wat je moet weten over Instagram Stories?

Social Media

geschreven door

Priscilla Traets

Toen InstaGram Stories voor het eerst beschikbaar werd moest ik sterk denken aan een kopie van SnapChat. Eigenlijk lijkt het ook wel verdacht veel op SnapChat he…
InstaGram Stories zijn korte verhalen die je kunt delen en die niet langer dan 24 uur beschikbaar blijven. Ook kun je ze uitlichten in de HighLights van je pagina. 

Maak jij al gebruik van InstaGram Stories? Ik zie veel ondernemers uitsluitend foto’s delen van de post die ze al hebben geplaatst op hun timeline, wat natuurlijk best slim is, maar er zijn slimmere tactieken om onder de aandacht van je volgers te komen met gebruik van InstaStories.

Wat maakt InstaStories zo leuk en nuttig om te gebruiken voor jouw als Fashion Ondernemer?

  1. InstaStories geeft je de mogelijkheid om content te delen die niet mooi past in je feed. Je branding is een belangrijk aspect van je hele InstaGram strategie, je wil niet dat daarom alles op je feed terecht komt.

Met InstaStories kun je jouw volgers een kijkje in de ‘keuken’ geven. Stel je voor:

  1. De nieuwe collectie komt binnen
  2. Je geeft een FashionShow
  3. Fotografeert nieuwe sets voor de webshop
  4. Je bent op inkoop en laat je volgers zien wat de trends van het nieuwe seizoen gaan worden

Je volgers vinden het leuk om met je mee te kijken alsof ze er ook zelf een beetje bij zijn. InstaStories is daar perfect voor.

PS. Je hoeft niet bang te zijn dat je teveel content deelt, na 24 uur is het namelijk weer verdwenen.

  1. Ook is het DE perfecte mogelijkheid om het gesprek aan te gaan met je community. Vraag ze om feedback, betrek ze bij je ideeën of deel bijvoorbeeld foto’s van je klanten die items bij jou in de winkel gekocht hebben.

Hoe maak je een InstaStorie en waar kun je hem vinden?

Weet je dat ik meer InstaStories kijk dan posts? En dat ik dus vaak via een InstaStorie bij een post terechtkom, als iemand deze vermeld in de Storie?

Reden genoeg dus om vandaag nog aan de slag te gaan met het maken EN bekijken van InstaStories. Laat je dus ook vooral inspireren door andere instagrammers, maar maak er wel je eigen unieke verhaal van;-)

InstaStories kun je vinden op 2 verschillende plaatsen wanneer je de app opent.

  1. Helemaal bovenaan de pagina van je nieuwsfeed zie je ‘rondjes’ staan. Wanneer je daarop klikt zie je de InstaStories van de mensen die jij volgt. Blijf je kijken dan gaat deze steeds automatisch door naar de volgende InstaStorie
  2. De 2e plek waar je een InstaStorie kunt vinden is op iemands profiel. Je klikt simpelweg op de profielfoto, als deze paars omrand is dan is er een InstaStorie die je kunt bekijken.

Weet je wat ook erg leuk is? Je hoeft niet perse iemand te volgen als je een InstaStorie van diegene wil bekijken. Je kunt iemands profiel bezoeken en daar op de profielfoto klikken om de InstaStorie te bekijken, tenzij het account privé is.

Blijf wel selectief

Deze is erg moeilijk en zo verleidelijk om je niet aan te houden. De InstaStorie functie is zo leuk dat je (wanneer je ermee aan de slag gaat) het liefst de hele dag allerlei leuke filmpjes, foto’s & boomerangs maakt.

Toch is het heel belangrijk om focus te houden bij het doel wat jij hebt gesteld. InstaGram is een middel om je doel te bereiken, je wilt namelijk meer loyale klanten.

Blijf daarom uitsluitend content delen waar jouw volgers op zitten te wachten. Twijfel je? Dan heb je ook meteen een mooi haakje, want je kunt je volgers simpelweg via een story vragen of ze het vaker willen terugzien, of niet.

Natuurlijk is dit wel een beetje een grijs gebied, en ik adviseer ook juist om die grenzen op te zoeken. Met mijn eigen account doe ik dat ook. PriscillaTraets.com is mijn persoonlijke pagina waar ik content deel over mijn persoonlijke en zakelijke leven. Je zult hier dus content zien over de dagelijkse dingen die ik meemaak.
Op mijn pagina Nextresult deel ik inhoudelijke content over Online Marketing en de resultaten die wij behalen met onze klanten.

Ben je een Fashion ondernemer en is jouw werk voornamelijk styling, dan kun je dit prima laten zien in zowel je feed als in je stories. Mensen volgen jouw dan als persoon, je hebt dan juist de vrijheid om ook jouw interesses te delen of wat je buiten je werk doet. Vinden mensen vaak juist erg leuk;-) Maar, houd wel je focus en voorkom dat je feed uit balans raakt door uitsluitend prive-kiekjes. Mensen willen je werk zien en je als persoon beter leren kennen, maar de kern van jouw waarden zit in de styling.

Geef je Masterclasses aan stylisten dan volgen ze je omdat ze graag tips van je willen op het gebied van styling, ze komen voor iets heel specifieks bij je. Het heeft dan heel weinig nut om te delen hoe jij de was doet. Dat kun je overigens wel weer op je persoonlijke profiel delen.

Voorbeeld:

  • Lof Boutique deelt uitsluitend alles op het gebied van mode, outfits en alles wat er in de winkel en op de webshop gebeurd.
  • Kimberly-Beau is de eigenaresse van Lof Boutique, mensen volgen haar om wie ze is. Juist op die pagina deelt ze persoonlijke content!

Maak hierin een goede strategische keuze voordat je gaat starten met InstaGram. Dat zal je enorm gaan helpen bij het structureren van je content en te bepalen wat je wel en niet deelt.