Top
voldoet-jouw-website-aan-de-wensen-van-de-consument/

Het gedrag van consumenten vormt ‘The Next Generation’ in mobiele gebruikerservaringen!

Google’s VP Jason Spere heeft het gedrag van consumenten op de voet gevolgd. De online ervaring die mensen verwachten en marketeers kunnen leveren, zijn drastisch verandert. Benieuwd naar de ervaringen vanuit Amerika, die de markt van Nederland weerspiegelt?

“Wist je dat 53% van de mobiele gebruikers afhaakt als een site niet binnen 3 seconden geladen is?”

Anno 2017 leven we in het gouden tijdperk van de gebruikerservaring. Startups zijn volledig op de hoogte van alle mogelijkheden met de focus op eenvoud, terwijl traditionele bedrijven zich juist moeten transformeren om relevant te blijven.

Het zijn niet de technologieën die de laatste ontwikkelingen zo bijzonder maken, maar met name de ervaring die online marketeers momenteel hebben om consumenten een nog betere én complete gebruikerservaring te bieden. Zowel de Online als Offline ervaring! Er wordt tegenwoordig niet meer geconcurreerd met de beste ervaring binnen de recente ontwikkelingen maar er is nu een strijd gaande om de beste ervaring ooit voor een consument te creëren. In Amerika zie je deze ontwikkelingen binnen merken zich razendsnel opvolgen.

Elke keer als een bedrijf een rijke, nuttige of nieuwe ervaring ontwikkelt, raakt het de wens van de consument. Aan de andere kant, als een ervaring frustrerend of vervelend is, kan dit ervoor zorgen dat de consument dat bedrijf geen tweede kans meer geeft. Het opbouwen van een geweldige gebruikerservaring is een uitdaging, vooral als we allemaal nog met nieuwe technologieën moeten experimenteren.  Voordat je direct aan de slag gaat met de implementatie van allerlei nieuwe technologieën kun je je beter eerst verplaatsen in de ervaringen van de consument. Vervolgens de juiste vertaling maken van de ervaring naar je merk, en dan pas overgaan op de doorvoering van deze aanpassingen.

Er zijn 3 zaken die een consument tegenwoordig het belangrijkste vind:

  • Help me sneller  
  • Leer me beter kennen    
  • Verras me, altijd & overal

The Consumer Behaviors Shaping the Next Generation of Mobile Experiences

Help me sneller

Technologie wordt steeds meer een toevoeging op de algehele ervaring. We kunnen zonder hulp van een verkoopster een kop koffie bestellen, betalen én zetten, ook zijn we in staat om een cheque te innen door een foto te ‘snappen’. Ook kunnen we wasmiddel bestellen met een spraakopdracht aan een digitale assistent.
Aangezien technologie snellere ervaringen mogelijk maakt, groeit de ongeduldigheid van consumenten. De bereidwilligheid om te wachten neemt steeds verder af en als gevolg daarvan veranderen de beweegredenen tot aankoop steeds van ‘wie helpt mij het beste’ naar ‘wie helpt mij NU het beste’.

“Wist je dat 53% van de mobiele gebruikers afhaakt als een site niet binnen 3 seconden geladen is?”

Je betaald als bedrijf de prijs voor het niet verbeteren van de sitesnelheid. 53% van de mensen zal een mobiele website verlaten als deze niet binnen 3 seconden geladen is.

De realiteit

Er zijn 900.000 mobiele sites wereldwijd getest én er is geconstateerd dat de gemiddelde tijd die nodig is om een mobiele pagina volledig te laden 22 seconden is.
Snelheid is het probleem van een ontwikkelaar, het probleem van een ontwerper, en dus vervolgens het probleem van de marketeer. Wanneer marketeers de snelheid voorrang geven op het visuele aspect van een website ontstaat er geregeld discussie.
Designers moeten zich dan namelijk concentreren op het selecteren van visuele elementen, lettertypen en een ontwerpstructuur die snelle, wrijvingsloze mobiele ervaringen mogelijk maakt. Ontwikkelaars kunnen vervolgens verder optimaliseren, waardoor de beste mobiele ervaring mogelijk is.

The Consumer Behaviors Shaping the Next Generation of Mobile Experiences

Leer me beter kennen

Gepersonaliseerde en relevante ervaringen zijn de sleutel tot het binden van consumenten en hebben onder aan de streep een positieve invloed.
99% van de Amerikaanse marketeers meldde dat personalisatie op hun website of apps resulteerde in een flinke toename van de omzet.  Personalisatie is een strategie, geen kenmerk. We hebben de mogelijkheid om slimmer te worden met gegevens, met behulp van belangrijke signalen over klanten, zoals browse-gedrag of CRM-gegevens, om hun ervaringen te vormen.


Klantcase Maybelline

Bij de voorbereiding voor de lancering van een nieuw product voor contouring (Een make-up techniek die met name bekend is geworden door Kim Kardashian ) werden er handige “how-to video’s” gemaakt die met de hulp van Google Insights op interesse en demografie gepersonaliseerd werden.
Het resultaat daarvan was dat de video’s 9miljoen keer werden bekeken.  63% van de mensen verwacht dat merken hun aankoopgeschiedenis gebruiken om hun een persoonlijke ervaring te kunnen bieden.

Met andere woorden, als je weet dat ik net een paar schoenen hebt gekocht, toon me dan sokken of een bijpassend accessoire.

Verras me, Altijd én Overal

Merken moeten overwegen hoe ze al hun ervaringen over media, kanalen en apparaten op elkaar kunnen laten aansluiten.  62% van de mensen verwacht dat elke keer wanneer ze met een merk in contact komen het merk een consistente waarden levert. Niets is minder waar, slechts 42% van de merken levert die consumenten de consistentie die zij verwachten.  Als voorbeeld wordt Walgreens genoemd, als het gaat om het naadloos aansluiten van verschillende interacties van consumenten. Het team bij Walgreens herkende dat mobiel kon helpen bij belemmeringen tussen online en offline.
De mobiele app verbindt consumenten met een dokter of apotheker online, en de consument kan vervolgens de voorschriften in de winkel ophalen.
Ook zijn de apothekersassistenten voorzien van tablets, zodat ze snel historische aankopen kunnen terugvinden en vervolgens de consument offline kunnen adviseren op basis van eerder aangekochte producten. Deze aanpak werpt zijn vruchten af.
Klanten die interactief zijn met Walgreens in de winkel én op de mobiele telefoon zijn 6 keer waardevoller dan iemand die alleen de fysieke winkels van het merk bezoekt.

Breng alles samen

Naarmate consumentengedrag verschuift, is het belangrijk om te investeren in een goede gebruikerservaring. Wrijving verwijderen en zorgen voor een goede overbrugging tussen kanalen, terwijl elke klant als een uniek individu behandelt wordt. Uiteindelijk is het creëren van geweldige digitale klantervaringen niet alleen een productuitdaging of alleen een marketinguitdaging.
Het is een zakelijke kans!

De bedrijven die nu de stap maken en investeren in de ultieme gebruikerservaring, zullen klanten winnen, harten veroveren en uiteindelijk de omzet zien stijgen.

 

Priscilla (1987) is al jarenlang werkzaam geweest als online marketeer voor verschillende bureaus, in 2013 richtte ze haar bureau Nextresult Internet Marketing op. Naast ondernemer is Priscilla ook moeder van een zoontje, en wil ze door middel van dit blog andere ondernemers inspireren op het gebied van online marketing met een personal touch.

Post a Comment