Thank you 2018, you made me ready for 2019!

Ondernemen

geschreven door

Priscilla Traets

Het was een jaar van vele investeringen, lering en het verstevigingen van mijn fundament!

Het is Zondag 30 December, morgen knallen we met z’n alle weer het nieuwe jaar in. De afgelopen 2 weken was ik heerlijk vrij, heb ik veel tijd doorgebracht met mijn gezin, waar ik altijd enorm van geniet.

Mijn zoontje is 3 geworden, we hebben kerst gevierd met al onze dierbaren en doe ik nu pas voor het eerst mijn laptop open. Eindelijk, rust!

Reflectie, rust en ontspanning

De laatste weken van het jaar vielen mij andere jaren altijd bijzonder zwaar, ik voelde me vaak emotioneel en soms zelfs een beetje eenzaam. Dit jaar besloot ik te gaan genieten van de feestdagen zoals ik dat graag doe. Ik besloot onze eigen tradities te maken. Een kerstdiner bij ons thuis voor vrienden, een 15 meter lange tafel (vol met gourmetstellen) tijdens 1e kerstdag met familie, en 2e kerstdag namen we alle kinderen mee naar onze vrienden om daar gezellig samen kerst te vieren.

Kerst was voor het eerst bijzonder en ik genoot van elke minuut. (ben nogal een romanticus;-)

De laatste weken van het jaar staan voor mij ook altijd in het teken van rust. Natuurlijk doen we leuke dingen, moet ik het huis opruimen en een wasje draaien, maar blijven we ook ‘s morgens lekker lang in bed liggen, ontbijten we gezellig en kijken we de meest simpele kerstfilms;-) Heerlijk vind ik dat!

Dit zijn van die dingen waar ik me nu de rust voor geef, voorheen vond ik altijd dat ik maar door moest gaan. 6 jaar geleden was ik een startende ondernemer, ik vond dat je als ondernemer altijd aan moest staan, ten allen tijden bereikbaar voor de vragen van klanten.
Gelukkig heb ik in de afgelopen 6 jaar als ondernemer enorm veel geleerd en ben ik gegroeid.

Het afgelopen jaar heb ik met name flink doorgepakt op het vrij maken van mezelf, ik wilde namelijk dat mijn bedrijf blijft draaien, ook zonder mij.
Waar veel mensen met name de behoefte hebben om zichzelf onmisbaar te maken binnen een bedrijf wilde ik mezelf voornamelijk misbaar maken. Dat is gelukt!

Doordat dit gelukt is had ik de ruimte om een 2e bedrijf te starten.  

Veel ondernemers vroegen mij of ik ook trainingen kon geven op het gebied van online marketing & social media.

Steeds vaker werd er gevraagd of ik mijn kennis wilde delen, iets wat ik uiteraard met liefde en plezier doe, maar waar mijn Online Agency niet op was ingericht.

Als ik iets doe, dan doe ik het goed en anders niet!

Hoe graag ik ook al die ondernemers wilde helpen om mijn kennis en ervaring te delen besefte ik dat mijn bedrijf daar helemaal niet op gebouwd was. Nextresult is een Online Agency waarbij we volledig uitvoerend zijn voor onze klanten.

Trainingen en consultancy, zodat we mensen ook daadwerkelijk kunnen begeleiden, en zij vervolgens zelf aan de slag kunnen met hun online marketing, hadden we niet op de plank liggen.

Dit moest ontwikkeld worden, maar wel zodanig dat het aansluit bij de doelgroep en het volledig schaalbaar is.

Ik besloot om deze tak van sport niet onder te brengen binnen mijn bestaande onderneming maar juist te zorgen voor een duidelijke focus. Zodoende richtte ik priscillatraets.com op.

Door mezelf vrij te maken bij mijn ene onderneming, was ik in staat er een 2e naast te zetten.

In Juni kwam ik terug uit Ibiza en besloot ik om te investeren in een business coach. Alle kennis en ervaring van de afgelopen 12 jaar wilde ik gaan omzetten in online trainingen, zodat ik daar andere ondernemers mee kon helpen.

Inmiddels zijn we 6 maanden verder en staat het gehele fundament voor een online business.

Bedankt 2018, ik ga je missen!

2018 was in alle opzichten een jaar van uitersten. Zowel zakelijk als privé hebben we hoge pieken en diepe dalen gevoeld. Ik heb mezelf echt wel eens afgevraagd ‘waarom maak je het jezelf zo ontzettend moeilijk’. Liet ik me steeds beïnvloeden en van de wijs brengen door wat andere mensen van me vonden.

Online zichtbaar worden? Je hoofd boven het maaiveld uitsteken?

Geloof me, ze hakken je kop eraf!
Telkens weer krabbelde ik op, bleef ik posten, schrijven, video’s en podcasts opnemen. 100% jezelf zijn op social media, je hoort het overal… maar god wat is dat een stap geweest.

Alle stemmen uit je hoofd deleten, alleen jij en hetgeen je wilt delen. Dichter bij jezelf komen, luisteren naar jezelf en wat je wilt delen……. en de woorden laten stromen.

2018, je was echt een BITCH maar ik ga je ontzettend missen. Je hebt me klaargestoomd voor 2019!

Zonder jou was 2019 te vroeg gekomen en daar ben ik je enorm dankbaar voor!