Sanne: Waarom Samos mijn favoriete vakantiebestemming is

Mindset
Samos favoriete vakantiebestemming

geschreven door

Priscilla Traets

“I haven’t been everywhere but it’s on my list!”

Vanuit mijn kantoor aan huis maak ik elke dag een hele wereldreis tijdens het uitstippelen van de ideale vakantie voor mijn klanten. Mijn persoonlijke verlanglijstje wordt daarbij ook steeds groter.

Mijn favoriete vakantiebestemming

Als klein meisje kwam ik met mijn ouders al in Griekenland en heb ik bijna alle eilanden al gezien, maar mijn all time favorite is en blijft Samos. Het is een klein eiland en voelt voor mij echt als thuis.

Samos is nog zeer authentiek met prachtige groene natuur. Samos wordt gekenmerkt door de kleine bergdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De natuur en de verlaten kleine stranden maken Samos voor mij een waar paradijs op aarde.

Cultural Mustsee

Houd je van culturele uitstapjes? Dan moet je zeker naar het prachtige plaatsje Pythagorion. De oude opgravingen rondom dit kleine plaatsje zijn een echte mustsee als je in Samos bent. Een groot voordeel is dat je hier geen torenflats en hypermoderne hotels tegenkomt. Een klein stukje historie op het verder zo moderne eiland.

Enjoy the luxury

Naast prachtige historische plekken waarbij het lijkt of de tijd heeft stilgestaan kun je ook genieten van luxe en comfort.
Wanneer ik zelf op vakantie ga naar Samos kies ik graag voor luxe. Samos heeft een breed scala aan luxe en exclusieve hotels, waarbij dit mijn absolute top 3 meest luxe hotels op Samos zijn:

  • Hotel Doryssa Seaside Resort and Village
  • Hotel Proteas Blu Resort
  • Time To Smile On the Beach

 

Hotel Doryssa Seaside Samos


Lowbudget of liever iets kleinschaliger?

Heb je een iets kleiner budget of houd je gewoon meer van kleinschalige hotels of appartementencomplexen, ook dan heeft Samos je voldoende te bieden.
Naast mijn favoriete meest luxe hotels op Samos deel ik ook de top 5 prachtige hotels en appartementen geschikt voor een kleiner budget.

Top 5 budgethotels op Samos

  • Hotel Kouros Bay
  • Hotel Hydrele Beach
  • Hotel Venus
  • Appartementen Cleoniki
  • Appartementen Athina

 

Hotel Athina Samos

 

Ben jij van plan om komende zomer op vakantie te gaan naar Samos? Ga dan naar www.tuiathome.nl/sanne-appelhof en vind hier alle mogelijkheden voor jouw vakantie!