Top
Priscilla

Wie ben ik?

0D2A3139-3

Leven in volledige vrijheid waarbij ik de kans krijg om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen dat is mijn ultieme doel in het leven.


Maar wat is dat dan precies, leven in vrijheid? Ik geloof dat dit voor iedereen iets anders betekend, maar voor mij betekend het dat ik diep van binnen volledige vrijheid ervaar in het maken van keuzes.

Dit heb ik namelijk echt moeten leren en heb ik totdat ik een burn-out kreeg niet kunnen ervaren. Ik jaagde succes na en leefde vooral voor de goedkeuring van de buitenwereld. Alle keuzes die ik maakte, werden beïnvloed door alle mensen die ik belangrijk dacht te vinden.

Toen ik met een burn-out plotseling thuis kwam te zitten werd ik gedwongen om heel goed naar mezelf te kijken. Wat wil ik nu eigenlijk in het leven? Hoe kan ik dat bereiken? Hoe zou mijn business er dan uit moeten zien?

.

“Ontspannen doe ik op het water”

Omdat ik altijd aan het werk was kon ik totaal niet genieten van alles wat ik had opgebouwd en wist ik ook  eigenlijk helemaal niet wat ik leuk vond. Toen mijn  eigen coach aan me vroeg ‘wat vind je leuk om te doen’  antwoordde ik ”werken”. 

Ik  wist simpelweg niet wat ik leuk vond om te doen, waardoor ik kon ontspannen en waardoor ik de energie door mijn aderen kon laten stromen. Toen de trein uiteindelijk tot stilstand kwam ontdekte ik dat er verschillende dingen zijn die ik echt heel erg leuk vind om te doen.  
Je zult het wellicht niet achter me denken, maar ik ben een enorme watersportliefhebber. Waterskiën, wakeboarden, springen over golven met de waterscooter of een tochtje maken op m’n supboard. Ik deed het lange tijd niet, want zat altijd met mijn  hoofd ergens anders. 

Een andere grote liefhebberij is koken en ik vind het dan geweldig om ideeen op te doen bij verschillende restaurants in binnen- en buitenland. Reizen is dus ook een enorme passie van me. Lopen door de straten van Parijs, fietsen door het Toscaanse landschap of een ochtendmeditatie op het strand van Ibiza! 

Doordat ik meer dan 2 jaar heb moeten herstellen van mijn burn-out was ik genoodzaakt om heel goed voor mezelf te gaan zorgen. Ik moest goed voor mijn lichaam zorgen, leren ontspannen en vooral leren meer te doen in minder tijd. 

Jarenlang (lees: vanaf mijn 13e) heb ik gewerkt met het gevoel alsof ik moest overleven. Ik werkte ’s morgens om iets te kunnen bereiken in de paardensport en ’s avonds in de horeca om mijn paardrijlessen te kunnen betalen. Later werkte ik op kantoor en ook daar eiste ik veel van mezelf, hard en veel werken leiden tot succes, dacht ik.

“Voor de buitenwereld was ik succesvol”

Voor de buitenwereld was ik zeker succesvol, toen ik op mijn 23e mijn eigen appartement kocht en een nieuwe auto. Maar, wat ik nooit had geleerd was mijn leven leiden zodat ik daar gelukkig van werd. 

Ik had nooit geleerd leiderschap te tonen en mijn leven in te richten op basis van mijn voorwaarden. Ook toen ik op mijn 26e ondernemer werd had ik mijn bedrijf  volledig om mezelf heen gebouwd. Ik deed werkelijk alles om mijn klanten tevreden te krijgen en te houden. Altijd moest ik bereikbaar zijn en elke maand moesten de resultaten omhoog. Focus op omzet had ik wel, maar was niet mijn allerhoogste prio, mijn klanten pleasen vond ik veel belangrijker. 

Tijdens mijn herstel heb ik enorm veel geleerd over mezelf. Wie ik ben, waar ik goed  in ben en voornamelijk wat ik het allerliefste wil in het leven. 
Zoals je al hebt gelezen heb ik een gezin en tijd doorbrengen met hen, maakt mij intens gelukkig. Ik zou nooit meer terug willen naar de tijd dat ik al tijd ‘aan’ moest staan en niet kon genieten van de mooie dingen in het leven. 

Het transformeren van mijn leven, betekende ook een transformatie van mijn business

Doordat ik tijdens mijn herstel veel leerde over mezelf ben ik een ware transformatie ondergaan. Ik ben mijn leven zo gaan inrichten dat ik het gelukkigste ben, mijn lichaam gezond is en ik kan doen wat ik het allerliefste doe. 

Om dit voor elkaar te krijgen  heb ik moeten investeren in mijn bedrijven, zodat deze omzet konden blijven genereren, ook als ik niet aan het werk was. Daarnaast wilde ik overal ter wereld kunnen werken, vanachter mijn laptop, wat betekende dat ik mezelf volledig los moest maken van uitvoerende taken binnen mijn bedrijven. 
In korte tijd leerde ik om ondernemer te worden en de leiding over mijn bedrijven te hebben in plaats van een werknemer in mijn bedrijf te zijn. 

Doordat ik een burn-out heb gehad, heb ik moeten leren om geen energie meer te verspillen. Dat betekend dat ik enorm kritisch moet zijn en blijven over werkzaamheden die ik wel en die ik niet zelf doe. 
Kost iets mij heel veel energie, dan besteed ik het uit. Kosten mensen mij teveel energie, dan werk ik niet met ze samen. Ik ben dus ook enorm kritisch geworden op de klanten waarmee ik samenwerk. 

Kortom, als ik merk dat de energie niet stroomt en ik moeite heb met het doen van bepaalde werkzaamheden, stop ik ermee of besteed ik het uit! 

Eind 2019 startte ik een nieuwe onderneming, genaamd Zorg voor Zzp. Dit bedrijf is ontstaan uit mijn eigen behoefte om iets te kunnen betekenen voor de kwaliteit in de zorg. Het begon als een frustratie, omdat ik zelf tegen vele muren ben opgelopen toen ik hulp nodig had, tijdens mijn herstel. De medische kant van de zorg heeft in mijn geval, vele steken laten vallen. Binnen de zorg is er een wetgeving, die de kwaliteit binnen de zorg moet waarborgen. In principe een prima initiatief, mits daar het goede mee uitgedragen wordt. 
Mijn missie met Zorg voor Zzp is om de kwaliteit in de zorg te verbeteren, door klachten te reduceren, inzichtelijk te maken en daarmee kwaliteit aan te tonen. Dit ben ik  commercieel gaan verpakken in de vorm van een online klachtenregeling, die verplicht is binnen de Wkkgz. Binnen 6 maanden hadden we al 300 leden en elke maand groeien we met meer dan 30 leden.


 

Dit klinkt natuurlijk super mooi, maar ik neem  je even terug naar de periode waarin ik mijn online marketing agency nog had. 
In 2016 begon voor mij  het ondernemersavontuur en trok ik de stoute schoenen aan en begon ik mijn eigen online marketing bureau. Ik had geen focus op type klanten en besloot om voor een concurrerend uurtarief te gaan werken. Via mijn netwerk kwamen er van allerlei kanten, klanten naar me toe. Allemaal klanten d ie graag wilde groeien met hun bedrijf en aan de slag wilde met online marketing.
Alle klanten nam ik aan, ook de klanten waar ik totaal geen affiniteit mee had. Zo beheerde ik campagnes van klanten die helemaal niet bij mij paste en nooit tevreden waren. Ik begon alleen maar harder te lopen, nog meer  te doen, nog betere resultaten en hoe goed ik het ook deed het kon altijd beter. 

Op deze manier heb ik in totaal 6 jaar mijn online marketing bureau gerund, tot ik het besef kreeg dat ik zo niet meer wilde werken. Ik was een werknemer van mijn eigen bedrijf geworden en bereikte mijn eigen plafond. Mijn  bedrijf draaide  jaarlijks 200.000 euro omzet, maar ik was niet in staat het verder te laten groeien.

Ik wilde ontzettend graag mijn kennis en ervaring als marketeer en ondernemer delen met anderen, maar  had totaal geen idee hoe. Ik had er sowieso al de tijd niet voor, maar  wist ook niet waar te beginnen. 

Voor mij begon hier de zoektocht en tevens de ontwikkeling van mijn programma ‘be your own beautiful brand’. Het voelde niet kloppend om kennis te delen over de technische implementatie van online campagnes. Waar ik met name tegenaan liep bij mijn klanten was het ontbreken van een strategie. Het kostte me enorm veel tijd en energie om een bedrijf te laten inzien dat een strategie noodzakelijk is om online succesvol te zijn. 

Een bedrijfsstrategie die volledig is afgestemd op de wensen van de ondernemer, diensten en producten, doelstellingen, processen en deze vervolgens vertalen naar een online marketing strategie. 

Ik besloot te investeren in business coaching, want wat ik wilde was me helemaal duidelijk, maar ik wilde graag iemand naast me  die met me mee kon lopen. Ervoor zorgde dat  dit programma mijn meesterwerk zou worden, waar elke ondernemer  enorm mee geholpen is. 

Inmiddels help ik al jarenlang ondernemers te groeien met hun business en heb ik al mijn kennis, ervaring en strategieën verwerkt in een online coaching.Toen ik mijn online marketing bureau begon wilde ik niets liever dan  andere ondernemers helpen te groeien, ik kan er enorm van genieten als ondernemers succesvol worden en genieten van hun business. 

Ik weet ook dat veel ondernemers dit niet ervaren, zoals ik dit zelf ook lange tijd heb gehad! 

m
m

Fragrance

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissi mos ducimus qui blanditiis praesentium

m
m

Quality

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissi mos ducimus qui blanditiis praesentium

m
m

Petroleum

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissi mos ducimus qui blanditiis praesentium

m
m

Colors

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissi mos ducimus qui blanditiis praesentium

m
m

Natural

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissi mos ducimus qui blanditiis praesentium

Nog wat inside information over Priscilla

  • Mijn eerste baantje was  in een hondenpension. Ik dacht dat ik daar de hele dag bezig kon zijn met honden, ze kon  uitlaten, knuffelen en wassen. In werkelijkheid stond ik 6 uur per dag poep op te ruimen! 

  • In groep 8 ben ik nog van school gewisseld omdat ik extreem gepest werd  en niet meer terug naar school  durfde. 

  • Ik heb de MAVO afgerond maar verder geen diploma’s, wat me lange tijd enorm onzeker heeft gemaakt. Inmiddels weet ik dat leren niet enkel in de schoolbanken mogelijk is. 

  • Op mijn 31e kwam ik thuis te zitten met een burn-out en ging ik volledig onderuit. Voor mijn gevoel kon ik alles kwijtraken, maar door een  positieve mindset en de bereidheid altijd te willen leren, heb ik ontdekt dat veel meer mogelijk is dan je zou denken wanneer alles je voor de wind gaat. 

  • Ik wilde al vanaf mijn 19e een eigen blog en ben er ook 4 keer aan begonnen, maar durfde nooit door te zetten. Zodra de website (die ik zelf bouwde) in de lucht was, hield ik het voor gezien. 

  • Ik ben van sterrenbeeld een vis en voel me dus ook het allerfijnste in en op het water. Je zult op mijn stories dan ook vaak zien dat ik daar te vinden ben. 

  •  Heerlijk vind ik het om tijd alleen door te brengen. Helemaal alleen met mijn eigen gedachten. Hoe meer ik dit doe, hoe meer inspiratie er komt voor marketingteksten of voor onderwerpen die ik wil behandelen in mijn podcasts. 

  • Op mijn 19e begon ik te werken bij een online marketing bureau, terwijl ik thuis niet eens een computer  had. Ik leerde alles over zoekmachines, algoritme en online strategieën, maar begon met het koud benaderen van bedrijven. Hier was  ik  zo goed in dat ik binnen no-time  promotie maakte en campagnes ging beheren. Elke nieuwe klant die binnenkwam mocht ik adviseren en meestal verkocht ik er dan  telefonisch nog wat diensten bij.  Na 2 jaar wilde ik dit niet meer telefonisch doen, maar persoonlijk. Ik ging de sales in en werd topverkoper binnen het team van 14 verkopers.
    Gemiddeld haalde ik 39.000 euro omzet binnen per maand. Ondernemers adviseren over marketing, daar zit echt mijn passie!