Top

“Google’s Fortunetelling Tool zal je toekomst niet voorspellen; Wel informeert het je over vluchtelingen.”

De nieuwe tool van Google ‘Fortunetelling’ zal je toekomst niet voorspellen, in tegendeel, ze willen je middels deze tool informeren over het migrantenprobleem in Europa. De nep-website (betagoogle.com) die niet geassocieerd lijkt te worden met Google, triggert gebruikers wel om persoonlijke vragen over hun toekomst te stellen. Zodra een gebruiker begint te typen, worden er andere vragen vertoond zoals ‘wordt ik ooit nog herenigd met mijn familie? Zal de mens ooit nog stoppen met oorlog voeren? Is er een plaats waar mensen mij zullen accepteren? En, is er een plek waar ik mijn kinderen een veilige toekomst kan geven?

Zodra er vervolgens op een vraag wordt geklikt, of na een paar seconde van inactiviteit wordt de gebruiker doorgestuurd naar een pagina dat het bewustzijn bij de miljoenen vluchtelingen brengt.

“Natuurlijk kunnen wij uw toekomst niet voorspellen!” staat er bovenaan de pagina. “Maar 60 miljoen vluchtelingen vragen zich elke dag af of zij nog wel een toekomst hebben. We zijn een Nep-Google-Website en gebruiken deze om je aandacht te trekken, want blijkbaar ben je geïnteresseerd in je toekomst. Neem heel even de tijd om stil te staan bij de toekomst van deze vluchtelingen.”

 De pagina biedt ook nog een optie om door foto’s en video’s van de vluchtelingen te bladeren, samen met de opties om de boodschap van deze campagne te delen op Facebook en Twitter.

 

“Met dit project willen we mensen bewust maken van de vluchtelingencrisis” zo luidt de verklaring van deze campagne

We hebben structurele oplossingen nodig op politiek niveau voor dit groeiende Europese probleem.
Ook wordt er nog de boodschap “voel je vrij om je tijd, geld of liefde te schenken, en verspreid het woord” getoond. “We hebben structurele oplossingen nodig op politiek niveau voor dit groeiende Europese probleem.”

Zodra je ervoor kiest om deze pagina te delen via Facebook of Twitter wordt er een preview-link geplaatst als Google’s Fortunetelling, om zo ook andere internet-gebruikers te misleiden hun toekomst te laten voorspellen. Ben jij benieuwd hoe jouw toekomst eruit ziet? Helaas, dat kun je hier niet vinden, maar door dit te lezen sta je wel weer even stil bij de vluchtelingen crisis in Europa, wat het doel is van deze campagne!

Priscilla (1987) is al jarenlang werkzaam geweest als online marketeer voor verschillende bureaus, in 2013 richtte ze haar bureau Nextresult Internet Marketing op. Naast ondernemer is Priscilla ook moeder van een zoontje, en wil ze door middel van dit blog andere ondernemers inspireren op het gebied van online marketing met een personal touch.

Post a Comment