Top
Interview Loes de Volder - Mamaloes Babysjop

5 jaar geleden leerde ik Loes de Volder en haar man kennen toen ze vanuit hun 1e winkel in Goirle babyartikelen verkochten.
Loes is eigenaresse van MamaLoes Babysjop en runt samen met haar man en meer dan 75 medewerkers een prachtig bedrijf. Maar het kwam Loes niet aanwaaien. Ze verteld in dit interview hoe zij haar bedrijf gestart is en hoe zij er als ondernemer voor zorgt dat mensen binnen haar bedrijf een nieuwe kans krijgen. Loes is namelijk ook nog eens benoemd tot ambassadeur van “Brabants Besten”.

“Ons motto is met liefde en plezier de beste zijn”

MamaLoes Babysjop is een eigentijdse babyzaak met een nauwkeurig gekozen assortiment. Kun je in het kort MamaLoes Babysjop voorstellen?

MamaLoes Babysjop is een babywarenhuis zowel online als met 2 fysieke winkels. Met ons eigenzinnige en complete assortiment maken we veel aanstaande en jonge ouders blij. We voeren een eerlijk beleid in prijs en kwaliteit. Geen prijsvechter dus, voor ons staat kwaliteit en service hoog. Ons motto is “met liefde en plezier de beste zijn”.

“Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” Of misschien beter omgekeerd. Hoe jij behandeld wil worden, zo moet je ook met je klanten omgaan.”

Je was zelf zwanger van je 5e kindje toen je na een faillissement werkloos thuis kwam te zitten, je begon heel klein maar bent in 7 jaar tijd flink gegroeid. Waar dank jij je succes aan?

Heel, heel hard werken en geen doelen stellen. Mooie dingen doen en je hart volgen. Klinkt allemaal een beetje eenvoudig, maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Er zijn natuurlijk een aantal bepalende beslissingen geweest in de afgelopen 7 jaar die ons hebben gebracht waar we nu zijn. Zo is onze allereerste webshop, ‘babywebshopmamaloes’, de start geweest van ons succesvolle online avontuur. Dit avontuur heeft ons ook zo snel doen groeien. De mogelijkheden online zijn grenzeloos. Als je dan de juiste snaar weet te raken bij jouw doelgroep, heb je een hit. Daar ligt bij ons het succes waarschijnlijk. Wij denken en acteren heel klantgericht. “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” Of misschien beter omgekeerd. Hoe jij behandeld wil worden, zo moet je ook met je klanten omgaan. Voor ons is dat persoonlijk, laagdrempelig, luisteren en meedenken.

Mamaloes run je samen met je man, hoe is dat zo gekomen? En wat zijn de voor- en nadelen van het samenwerken?

Allereerst heeft de samenwerking met mijn man enkel en alleen voordelen. Wij zouden er niet aan moeten denken de dag zonder elkaar te moeten doorbrengen. Traditioneel staaltje echte liefde;-)

Mijn man en ik hebben beide 25 jaar ervaring in de babybranche. We zijn destijds ongeveer tegelijk bij dezelfde werkgever onze carrière begonnen. Pas vele jaren later kregen we een relatie. Mijn man is een echt commercieel genie. Ik daarentegen ben een 100% commerciële backoffice topper (al zeg ik het zelf). Wij vullen elkaar enorm aan en dagen elkaar uit. We brengen elkaar soms tot een hoger niveau en ontwikkelen nog dagelijks onze skills. Voor ons dus enkel voordelen, sorry….

Alleen al binnen Nederland zijn er veel babywinkels en de consument ziet soms door de bomen het bos niet meer. Hoe zorg jij dat Mamaloes Babysjop zich onderscheid en jij jouw doelgroep steeds weer bereikt?

Helaas dunt het landschap in onze branche steeds verder uit, al voelt dat voor de consument niet zo. Het bos is helaas niet meer zo dik bezaaid. Daar ligt een grote uitdaging en kans voor ons. Wij zijn dagelijks bezig met dat wat we willen zijn voor de klant. We onderscheiden ons door gewoon te zijn en te blijven. Door te doen wat we zeggen en 100% focus te hebben op het blij maken van onze klanten. Dit doen we los van onze collega-babywinkels. Wij varen volledig onze eigen koers.

Je runt een succesvolle webshop, in hoeverre heeft online bijgedragen aan het succes van jouw bedrijf?

Online is dát wat een snelle en sterke groei kan bewerkstelligen. Fysieke winkels hebben een aanlooptijd van jaren terwijl je online je klanten kan “kopen”, dat wil zeggen; binnenhalen via een sterke online marketing strategie. De huidige grote landelijke bekendheid van ons bedrijf en zelfs de bekendheid over de grens is zonder online ondenkbaar binnen de termijn van een paar jaar.

Wat is volgens jouw een onmisbare factor bij een goede online marketing strategie?

Geld helaas. Je moet niet bang zijn om geld uit te geven. Maar minstens zo belangrijk is de balans in de mix van onderscheidende vermogens. Assortiment, prijs, voorraad, vindbaarheid en look & feel van de site.

Zijn er binnen Mamaloes Babysjop internationale ambities?

Internet beperkt zich niet tot de landsgrenzen. België en Duitsland weten ons ook te vinden. Maar binnen onze landsgrenzen liggen nog zoveel kansen en uitdagingen die wij zeker niet willen laten liggen, dat internationaal absoluut niet op de agenda staat. Echter is onze ambitie grenzeloos, dus wie weet wat we ooit nog voor moois kunnen doen ontstaan.

Als ondernemer ben je benoemd tot ambassadeur van ‘Brabants besten’, kun je vertellen wat dat precies inhoud?

Vanaf het moment dat we met ons bedrijf geld gingen verdienen wilde ik daar iets mee doen. Geld is voor ons enkel een middel. Mijn man en ik hebben alles wat ons hartje begeert, geld draagt daar niets aan bij. Dus hebben we besloten dat we ons bedrijf in wilde zetten voor de minder bedeelden. Wij hebben daarbij gekozen voor “mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”. Dus we gingen aan de slag met langdurig werkelozen, ex-gedetineerd, autistisch beperkt etc. Mensen die niemand in dienst wilde nemen daar gingen wij mee aan de slag. Zo ongelooflijk dankbaar en mooi om te mogen bijdragen aan iemands geluk en samen weer een toekomst te kunnen creëren. Voor ons heel gewoon eigenlijk. Ook hier geldt “wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Voor ons is dit gewoon verslavend, maar blijkbaar erg vernieuwend en ongewoon. Sociaal innovatief wordt dit genoemd en inclusief werkgeverschap. De titels kwamen later pas, want dit zit gewoon in ons hart.

De provincie Noord Brabant wil graag dat ondernemers als wij andere ondernemers besmetten en aansteken tot eenzelfde soort bijzonder ondernemerschap. We verenigen ons als ‘Brabants Besten’ en proberen zo onze krachten te bundelen. Een titel die ik met eer draag maar dus ook een verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Wat was voor jouw als ondernemer de grootste uitdaging toen je Mamaloes Babysjop startte?

Van niks iets maken was denk ik wel de grootste uitdaging. Ik ben begonnen met echt helemaal niks. Door 2e hands babyspullen op te knappen en te verkopen met service en garantie maakte ik de eerste MamaLoes klanten blij. Elke euro werd weer gebruikt om te investeren en dus 2 euro van te maken. In het begin was dat heel hard werken voor weinig.

Als je één tip mag geven aan toekomstige ondernemers, wat is dan jouw gouden tip?

Volg je hart, gebruik je verstand en laat je nooit leiden door geld. Probeer de wereld een beetje mooier te maken met dat waar jij uniek en goed in bent.

Priscilla (1987) is al jarenlang werkzaam geweest als online marketeer voor verschillende bureaus, in 2013 richtte ze haar bureau Nextresult Internet Marketing op. Naast ondernemer is Priscilla ook moeder van een zoontje, en wil ze door middel van dit blog andere ondernemers inspireren op het gebied van online marketing met een personal touch.