Priscilla: Alles went, behalve 30 worden…

Mindset

geschreven door

Priscilla Traets

12 jaar geleden vierde ik mijn 18e verjaardag, het lijkt nog zo kort geleden. Een auto stond al maanden voor de deur en nu kon ik eindelijk mijn rijbewijs halen. Een stap dichterbij vrijheid, niet langer afhankelijk van andere of mijn ouders, die mij midden in de nacht op kwamen halen na een avondje stappen. Wat is er allemaal in die 12 jaar verandert…

“Mijn 2e dag als dertiger, gaat dit echt wennen?”

Ok, ik ben inmiddels 30, precies 2 dagen. Vriendinnen vertellen me dat het went en dat ik het na 1 dag al vergeten zou zijn…… Mijn 2e dag als dertiger… gaat dit echt wennen?
De maand Januari zit erop, een redelijk stressvolle maand waarin mijn gedachten en overpeinzingen overuren draaiden. Begin van een nieuw jaar, ik word weer op scherp gezet. Maar al dat peinzen heeft er wellicht voor gezorgd dat ik nu veel bewuster stil sta bij deze mijlpaal…… 30!

“Het dertigers dilemma was voor mij volkomen nieuw, maar hoe zit dit nu? Ik wilde er toch graag meer over weten en deed de dertigersdilemma test”

Het dertigers dilemma, ik had er nog nooit van gehoord maar toch zijn er vele columns, boeken en tijdschriften mee vol geschreven. Heb ik er ook last van? En wat houd het nu eigenlijk precies in?
Buiten het feit dat ik niks heb om over te klagen, vroeg ik me toch af…. het dertigersdilemma, hoe zit dit nu?
Vragen als wat wil ik nu eigenlijk? Hoe wil ik mijn leven verder invullen? Is dit nu alles? zijn kenmerkend voor het dertigers dilemma. Het geeft stof tot nadenken, ook wordt er gesproken over ‘mindfulness voor dertigers’ en de ‘dertigersdip’. Hoe komt het toch dat wij vrouwen onze leeftijd zo’n ding vinden? Is het dan echt zo’n issue, dat 30 worden?

Veel dertigers staan stil bij het 3oe levensjaar, wat heb je inmiddels bereikt en is dit hetgeen wat je er van verwacht had. Sommige komen wellicht tot het besef dat ze haast moeten maken als hetgeen ze voor ogen hadden nog willen bereiken, de biologische klok tikt immers ook gewoon door. Hetgeen ik interessant vind aan het ‘dertigers dilemma’ was het onderdeel mindfulness. Het feit dat je de tijd neemt om stil te staan bij een nieuwe mijlpaal, zodat je voor jezelf een richting kunt uitstippelen past me wel.

Ondertussen denk ik terug aan mijn 29e levensjaar, mijn eerste jaar met een baby, de groei van mijn bedrijf, de leuke gesprekken met mijn beste vriend, de vader van mijn zoontje en de goede band met mijn ouders. Zijn er dan nog zaken die ik me kan wensen?

Nou behalve een Celine tas dan, die al jaren op mijn verlanglijstje staat;-) Eigenlijk helemaal niets, en moet ik stoppen met treuren over mijn leeftijd….. Het is gewoon een kwestie van wennen!