A Customers Disconnect by Amy Harrison

Online Marketing
a customer disconnect by Amy Harrison

geschreven door

Priscilla Traets

Dit weekend was het dan eindelijk zover, ik heb er al maanden naar uit gekeken en vandaag konden we ons onderdompelen in de wereld van PPC, Account Strategies, Google Shopping, Machine Learning, Social Strategies en nog veel meer super gave onderwerpen.

Dag 1 zit erop en ik lig op dit moment in bed en was eigenlijk niet van plan om alles direct uit te gaan werken. Ik probeerde zelfs al te gaan slapen, maar helaas! Te veel enthousiasme om alles wat ik vandaag gehoord en geleerd heb uit te werken zodat jullie het kunnen lezen op mijn blog.

Vandaag heb ik verschillende sessies bijgewoond, enkele daarvan die mij echt hebben geïnspireerd en op nieuwe mogelijkheden hebben gewezen deel ik op mijn blog. De allereerste sessie die direct een goede indruk maakte was WRITE WITH INFLUENCE van AMY HARRISON.

Write with Influence – Amy Harrison

 

write with influence - Amy harrison\

 

Amy Harrison is een copywriter, trainer en eigenaresse van ‘Write With Influence’: Haar online platform waarbij zij ondernemers helpt om betere marketing content te schrijven.

Ze begint haar verhaal met een aantal leuke voorbeelden waarbij haar vader de hoofdpersoon is in de miscommunicatie tussen beide. Grappige voorbeelden die zorgen voor herkenning!

What you think


Merk je wel eens hoe makkelijk je in een gesprek verkeerd begrepen wordt? Dan hebben we het nog over persoonlijke communicatie. Amy legde in dit voorbeeld het volgende verhaal uit.

Op een avond was ze samen met een vriendin uit eten om bij te kletsen, beiden hebben een druk leven en gaan eens in de paar maanden uit. Die avond zaten ze in een restaurant en stapte er een man op ze af, hij begon te kletsen en had niet in de gaten dat zijn aanwezigheid niet gewenst was.
Amy en haar vriendin wilde namelijk samen even bijkletsen en niet lastig gevallen worden door een man die het gesprek stoorde”

De volgende dag heeft Amy haar vader aan de telefoon die vraagt wat ze aan het doen is. Ze vertelt dat ze een blog aan het schrijven is over haar ervaring die avond ervoor.  Haar vader gaf aan exact te snappen wat ze bedoelde en zei:

“ACH AMY, IK WAS VROEGER OOK ALTIJD DE LELIJKE VRIEND”

Dit was uiteraard totaal niet wat ze bedoelde en haar vader had haar totaal verkeerd begrepen.

The customer disconnect…

Na dit voorbeeld en wat gelach in de zaal maakt ze haar punt duidelijk: Het probleem zit hem niet in de teksten, maar in het verhaal wat je verteld.
Het gebeurd op momenten wanneer je focust op WAT JIJ WIL DAT JE KLANTEN DOEN maar vergeet WAAROM KLANTEN HET WILLEN DOEN. Het zit hem met name in de vraag: WAAROM ZOUDEN KLANTEN IETS BIJ JOU MOETEN KOPEN.

Om hier antwoord op te krijgen moet je echt IN het hoofd van je consument gaan zitten en je verplaatsen in wat zij willen.
Veel bedrijven doen valse beloften in de hoop de aandacht te trekken van de klant, ken jij ze ook de zogenaamde CLICKBATES. Elke keer als je weer eens op zo’n linkje klikt voel je je weer beetgenomen.

Het volgende voorbeeld legt uit waarom mensen de betekenis van een belofte willen weten. Zo ging ze op zoek naar een software systeem waarmee zij haar tijd kan registreren. Tussen alle resultaten van vergelijkingswebsites vond ze verschillende bedrijven die in de basis allemaal hetzelfde aanbieden.

Willekeurig onderzocht ze enkele partijen die de belofte “powerful Software” gebruikten. Voor de consument is powerful niet duidelijk, ook weten zij niet waardoor de software zo ‘powerful’ is.

Uit de kernwaarden blijkt dat deze software zo ‘powerful’ is door enkele sterke zaken samen te vatten:

 • 10 minute set up
 • Koppeling met Google Drive
 • Easy to Learn
 • Etc

Bovenstaande waarden werden in het kernwoord ‘Powerful’ samengevat. Amy’s advies, laat je sterke punten voor je spreken. Leg de inhoud uit waardoor je tot een samenvatting komt, maar doe dit wel op de plaats waar mensen het zien en lezen.

Disconnect in Copy

Zorg dat je teksten aansluiten bij je doelgroep, stel een probleem voor en bied de oplossing. Zijn er geen problemen (low Interest products) ga dan op zoek naar symptomen. Op basis daarvan is het ook mogelijk mensen te laten engagen met jouw product of diensten.

Leuk voorbeeld van disconnecting is Kanye West die een nummer opnam met Sir Paul McCartney en blijkt dat de fans van Kanye West niet wisten wie Paul McCartney was. Slimme move of een disconnect met je doelgroep?

 

Kanye West doelgroepen

 

Zorg ervoor dat je de klanten die je aanspreekt iets geven om hetgeen jij brengt aan informatie.
Laat de doelgroep je leren kennen, test je teksten en bekijk wat de interactie is. Op basis daarvan kun je steeds betere aansluiting vinden.
Twijfel je over je teksten probeer dan de UsbilityHub, een leuke tool om gebruik van te maken als je nog weinig data hebt.

5 tips om jouw klanten jouw te laten geloven:

 1. Zorg ervoor dat de klanten die je aanspreekt sowieso iets geven om hetgeen jij brengt. Past het bij je doelgroep?
 2. Zorg ervoor dat je allerbelangrijkste USP direct zichtbaar is en het probleem van de klant direct vertaald naar een oplossing.

Voorbeeld: In Amerika zijn er veel bedrijven die als bemiddelaar werken tussen huiseigenaren en woningzoekende. Het grootste ‘probleem’ waar huiseigenaren mee kampen is leegstand, zij willen de woning zo snel mogelijk weer verhuren.

Je moet het natuurlijk wel na kunnen komen, maar een mooie belofte kan zijn “ Jouw huis altijd verhuurd binnen 19 Dagen”.

 1. Heeft je klant geen problemen, wat je vaker tegenkomt bij Low Interest Products ga dan op zoek naar symptomen.
  Wanneer mensen ‘s morgens opstaan denken zij niet direct aan de aanschaf van Time Management Software.

Vraag je doelgroep eens: “Zou jij tijd willen besparen op het maken van rapportages?

Het triggert de mensen om in ieder geval te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vanaf dat moment is de opvolging belangrijk om de mensen in de juiste volgorde te verleiden naar een conversie.

Symptomen – Problemen – riscio’s – oplossing

De boodschap hierin is dat als je klant niet weet wat zijn probleem is, jouw oplossing niet bij hem past!

Geef iemand die geen problemen heeft de mogelijkheid om symptomen te herkennen. Een voorbeeld hiervan is:

Kosten rapportages jouw ook elke dag uren tijd?  Met de feedback ga je aan de slag om de juiste input te kunnen leveren.

Wat doen klanten nu wat jij niet begrijpt en anders zou willen zien, probeer erachter te komen waarom ze die keuze maken en ga bekijken hoe op dat vlak jij ze kan omturnen.

Als allerlaatste sluit Amy af met 3 stappen in IMPACT YOUR COPY

A What?  Een service die ervoor zorgt dat mensen tickets gaan kopen vóór het congres begint.

Stel het probleem centraal, waarom moeten mensen NU een ticket bestellen?

That Does What?  Het zorgt ervoor dat je de meest waardevolle prospects kunt gaan targeten.

Het geeft je tijd om je voor te bereiden op het event en het voorkomt dat je op het allerlaatste moment mensen nog moet proberen zover te krijgen een kaartje te kopen voor jouw event.

So What?  Zorg ervoor dat je op exact de juiste manier om gaat met je tijd.

Efficiency, het geeft je de kans om een goede indruk te maken en meer uit je bedrijf te halen.
Als laatste zorgt het ervoor dat je kunt genieten van een volledig uitverkocht event en je op het allerlaatste moment kunt zeggen:

“ We are Sold Out”

Leuke tools om eens te bekijken en om inzichtelijk te krijgen hoe mensen zoeken en met welke problemen zij kampen.

 • AwnserThePublic
 • Reddit
 • UsabillityHub

De allereerste presentatie van het HeroConf in London 2017 werd geopend door Amy Harrison. Een ijzersterk verhaal wat zorgde voor heel wat euh’s en ooh’s. De presentatie was voor mij met name een stukje bewustwording en een vertaling van goede content in combinatie met de juiste campagnes om je doelgroep in beweging te krijgen.

Nog te vaak denken bedrijven vanuit hun product en door de inhoud te verspreiden hopen zij verkopen te genereren. Als marketeers krijgen we dan vaak te horen dat Adwords, Facebook of Instagram niet werken.

Het werkt wel, maar je moet de juiste snaar raken bij de mensen die je wilt bereiken en op basis daarvan je content afstemmen om ze te verleiden naar een aankoop.

 

Tijdens onze 3-daagse citytrip naar London heb ik een korte video gemaakt met daarin de hoogtepunten van onze reis en het congres.

 

Vond je dit een leuke video? Steek dan je duimpje omhoog! (Super Thanks)