4 tips om je social media accounts te optimaliseren

Social Media
Social Media Tips

geschreven door

Priscilla Traets

Social Media wie gebruikt ze niet? Inmiddels telt alleen al Facebook in Nederland meer dan 9 miljoen actieve gebruikers. Het is daarom hét perfecte middel om jezelf te promoten. Ben je op zoek naar een andere baan of werk je als ondernemer dan is het belangrijk om jezelf te laten zien. Waar kun je dat nu beter doen dan op Social Media! In deze blog deel ik 4 tips om jezelf te promoten op Social Media. 

 

  1. Verbeter en optimaliseer je social media account

Naam nog niet geclaimd? Het helpt mensen je profiel sneller te vinden, zorg voor een representatieve foto en blijf dicht bij jezelf. Controleer ook de instellingen van je account, ben je zichtbaar voor iedereen of heb je bepaalde privacy-instellingen actief?
TIP: Vraag aan je collega’s, managers en klanten of ze een referentie voor je willen schrijven op Linkedin. Gebruik je Linkedin Account actief, het is een enorm krachtig middel om jezelf op de kaart te zetten!

  1. Tijd voor verandering

Verplaats jezelf in de positie van je toekomstige werkgever, wat jij op Social Media laat zien is dat wie jij bent? En wat zegt het over jou? Bouw aan je eigen Personal Brand. Zitten er nog postst tussen die je liever niet laat zien? Verwijder ze dan en ruim je Social Media kanalen lekker op en maak een frisse start.

Taggen je vriendinnen je regelmatig tijdens een avondje uit? Zorg er dan voor dat jij deze tags eerst moet goedkeuren voordat deze op je timeline verschijnen. Zo houd je de controle over je eigen Social Media accounts.

“Kijk je manager, collega’s en klanten eens lief aan en vraag of ze een recommendation willen schrijven voor je”

  1. Zorg voor een content strategie

Klinkt een beetje zwaar, maar dat is het niet hoor. Via je Social Media kanalen creeer je een beeld bij je volgers, je geeft ze namelijk een kijkje in je leven. Tip: Denk bij elke post na wat je doel is en wat je er mee wilt bereiken. Matcht het bij wie jij wil zijn?

  1. Bewijs je vaardigheden, kennis & kunde

Via Social Media kun jij laten zien wie je bent, waar je interesses liggen maar ook wat jouw vaardigheden zijn en je kennis & kunde. Hoe? Kijk je manager, collega’s en klanten eens lief aan en vraag of ze een referentie voor je willen schrijven. Ook kun je er voor kiezen zelf actief te gaan bloggen, of bijvoorbeeld in mijn geval te gaan schrijven voor Frankwatching en Emerce.

Ben jij bewust bezig met je online imago? Of heb je je hele Social Media afgeschermd zodat juist mensen die niet je vrienden zijn je niet kunnen zien? Laat het me weten in een comment, ik ben heel benieuwd hoe jullie omgaan met Social Media.