10 InstaGram tips voor Ondernemers met een Fashion- of Beauty Business

Social Media

geschreven door

Priscilla Traets

Zoals je misschien wel weet richt ik me met mijn (online) trainingen en adviestrajecten op vrouwelijke ondernemers met een Fashion- of Beauty Business.

Ondanks dat de aanpak voor een sterke instagram strategie in de basis voor iedereen gelijk kan zijn, vraagt de uitwerking toch om een specifieke aanpak.

Wat heel goed werkt voor personal branding kan voor een schoonheidssalon toch weer anders werken. Persoonlijk vind ik het altijd enorm fijn als ik adviezen van iemand krijg die mij begrijpt, die mijn business begrijpt en dit kan vertalen voor me naar heldere actiepunten.

Daarom vandaag een blog waarin ik 10 instagram tips deel voor ondernemers met een Fashion- of Beauty business.

Tip 1: Maak een duidelijke biografie

In Nederland alleen al zijn er ZOVEEL ondernemers actief in jouw branche dat jezelf onderscheiden ontzettend belangrijk is.

Besteed daarom de aandacht aan je biografie zodat je nieuwe volgers exact weten wat ze kunnen vinden bij je, maar ook waar jij je met jouw business mee onderscheid.

Een hele mooie die ik laatst las:

“Wij helpen dames op een natuurlijke manier verjongen, door huidvriendelijke producten zonder naalden.”

Mij sprak deze regel enorm aan omdat het alles bevat wat ik zoek in een salon. Huidverjonging, op een mooie manier ouder worden maar het liefst zonder botox of fillers.

Sterke tagline dus!

Waar ben jij ontzettend goed in? Waarom kiezen jouw klanten keer op keer voor jou?
Dit zijn zaken die je verpakt in een sterke tagline en die je ook heel goed kan gebruiken als elevator pitch!

Tip 2: Zorg voor een professionele online uitstraling

Wanneer je start als ondernemer dan heb je misschien niet direct het budget om een professional in te schakelen die ervoor zorgt dat jouw hele uitstraling tot in de puntjes verzorgd wordt.

Dat is heel begrijpelijk, maar ik adviseer je dan om keuzes te maken.

Maak kleine stapjes en overleg bijvoorbeeld met je designer dat je toe wil werken naar een sterk merk maar dat je dit om budget-redenen graag stap voor stap wilt doen.

Zo ga je samen een lange termijn relatie aan, werk je al naar het punt toe waar jij heen wilt, maar kun je klein beginnen.

Nog te vaak zie ik ondernemers die een logo gebruiken wat je kunt kiezen bij bij. vistaprint, of er wordt zelf iets in elkaar geknutseld. Zo zonde is dat en naar mijn idee ook een gemiste kans om je uniekheid uit te stralen.

Mijn advies hierin is: Onderzoek welke designer jouw aanspreekt, welke stijl past helemaal bij wat jij mooi vindt en wat bij je past. Je kunt dan eens een afspraak inplannen en jouw situatie uitleggen.

Een goede designer wordt er niet warm van als ze alleen een logo voor je mogen ontwikkelen, maar lopen er wel warm voor als jij een sterk merk wilt neerzetten.  

Zo doe je telkens een investering in je bedrijf en werk je samen aan het neerzetten van een sterk merk!

Ben je al een ervaren ondernemer en ben je er klaar voor om te groeien? Dan is het belangrijk dat je alles waar jouw merk voor staat van a tot z gaat doorvoeren. Dit gaat veel verder dan enkel een logo en een huisstijl.

Denk ook eens kleurstellingen, terugkerende items, fotografie en content. Het doorvoeren van een professionele uitstraling begint bij het ontwikkelen van een logo met huisstijl, maar daar worden vervolgens alle elementen aan opgehangen waarvoor jouw merk staat!

Tip 3: Investeer in goede fotografie (en maak zelf goede foto’s)

Ondanks dat je iphone prima foto’s maakt, is het ook goed om te investeren in sterk beeldmateriaal.

Sowieso heb je het nodig voor je website, foto die gemaakt zijn met je iphone zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld drukwerk of je website.

Goede foto’s zorgen voor professionaliteit wat belangrijk is. Heb je nog niet de salon, winkel of kantoor van je dromen?

Er zijn tal van mogelijkheden om goede foto’s te maken voor je social media kanalen, maar

besteed daarom ook altijd aandacht aan de omgeving waarin je werkt.

Ook daarin laat je namelijk de elementen van je merk terugkomen en heb jij met enkele simpele vaardigheden geen moeite meer om zelf ook goede foto’s te maken.

Jij als specialist helpt vanuit verschillende invalshoeken je klanten, dat is bij elke business zo. Ik help bijvoorbeeld ondernemers online en financieel te groeien op basis van een sterke (online) marketing strategie. Wil je hierin slagen dan moet ik je ook helpen met de juiste mindset, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen, je voorzien van financiële tips en nog zoveel meer zaken die allemaal bijdragen aan het eindresultaat.

Op basis van al die verschillende onderwerpen kan ik ook weer verschillende type foto’s tonen zoals:

  • Flatlay’s
  • Productfoto’s
  • Foto’s van bepaalde groenten, smoothies, salades of fruit
  • Voedingssupplementen die je ondersteunen bij een gezonde leefstijl
  • Sfeerfoto’s van je salon, winkel of werkplek
  • Foto’s van tevreden klanten of quotes
  • Inspirerende teksten waarbij je inhaakt op bijvoorbeeld een bepaald gevoel van je klanten wanneer ze bij je vandaan komen.

Allerlei zaken waar je mooie foto’s bij kunt maken en die je verhaal visueel ondersteunen!

Tip 4: Maak gebruik van templates

Vind je het maken van goede foto’s echt een dingetje, maar wil je wel graag een mooie feed? Dan is het gebruik maken van templates echt heel makkelijk.

Door gebruik te maken van templates creëer je op een redelijk eenvoudige manier een stramien binnen je feed. Het wordt hierdoor een mooier geheel.

Het is een makkelijk hulpmiddel om wat meer eenheid te creëren in je feed, maar zeker geen tovermiddel. Goede fotografie, terugkerende elementen en content blijven de basis!

In mijn online programma ontvang je van mij een set unieke templates waar je meteen gebruik van mag maken. Wil je liever iets anders dan kun je ze ook zelf laten ontwerpen of een set kopen via etsy.com.

Tip 5: Zorg dat je alle features van InstaGram gebruikt

Bedrijven als InstaGram, Facebook & Google werken met een zogeheten algoritmes. Dit zijn een set aan opgebouwde regels die de werking van het systeem vertegenwoordigen.

Een algoritme is enkel een wiskundige formule waarmee je ervoor kunt zorgen dat gebruikers optimaal resultaat behalen uit de data die beschikbaar is. Je kunt je voorstellen dat bij de start van InstaGram er nog veel minder accounts actief waren dan nu, de content die gedeeld werd was ook veel beter te behappen.

Naarmate de hoeveelheid data (content) groeit moeten er extra regels toegepast worden om ervoor te zorgen dat de gebruiker het resultaat blijft krijgen waar die zo naar verlangd.

Het algoritme kun je dus ook niet veranderen of beïnvloeden.

Wat je wel kunt doen is ervoor zorgen dat je optimaal resultaat behaald uit de werking van het algoritme. Hiervoor dien je wel eerst te snappen uit welke elementen het algoritme is opgebouwd.

Een van de zaken die ervoor zorgen dat de regels van het algoritme extra getriggert worden is wanneer je alle features gebruikt.

Denk aan het posten van content op je timeline, in de stories, IGTV maar ook door #Hashtags, ALT-tags & locaties te gebruiken.

Wil je graag een optimaal resultaat behalen, zodat jouw content terecht komt bij de juiste mensen en dus ook veel mensen jouw content gaan zien en lezen, maak dan zoveel mogelijk als kan gebruik van alle features!

Extra Tipje: Dit geldt niet alleen voor InstaGram ook voor Google;-)

Tip 6: Richt je op de juiste doelgroep en vindt de klant die bij je past

Als online marketeer wordt ik altijd ingeschakeld door bedrijven die de ambitie hebben om te groeien. Logisch ook, natuurlijk;-)

Ze willen starten met online marketing omdat ze weten dat het de beste stap is wanneer je wilt groeien.

Ik vraag dan altijd wie hun doelgroep is, wie zijn de mensen die hun producten of diensten kopen?

Altijd krijg ik dan het antwoord, ja eigenlijk kan ons product aansluiting vinden bij iedereen die het zou willen kopen. In sommige gevallen zijn ze iets specifieker en dan zeggen ze “eigenlijk iedereen tussen de 25 en 60 jaar…

Tja, dat is nogal een vrij breed begrip en ook moeilijk om met je marketing strategie aansluiting te vinden bij al die mensen die allemaal andere behoeften en wensen hebben.

Ik ga in mijn (online) trainingen dan ook altijd aan de slag met het vinden van de juiste doelgroep. Zodra je die concreet hebt kun je een marketingstrategie ontwikkelen, weet je wie je via social media gaat inspireren en kun je met advertenties een naadloze aansluiting vinden bij de wensen van jouw toekomstige klanten.

Marketing wordt dan echt appeltje-eitje!

Tip 7: Zorg voor herkenning

Bij tip 6 gaf ik al aan dat het belangrijk is dat je je richt op een specifieke doelgroep die past bij jouw producten of diensten, maar die er ook voor gaat zorgen dat jij je doelstellingen gaat behalen.

Op basis daarvan kun je ervoor zorgen dat de content die je gaat delen aansluit op hetgeen ze graag willen lezen of zien.

Je gaat hierin zorgen voor herkenning. Misschien heb je zelf weleens dat je een blog leest en dat je dan denkt… het is net of dit speciaal voor mij geschreven is.

Dat is precies wat we ook doen met sterke marketing;-)

Tip 8: Leer van je concurrenten

Deze tip is gevaarlijk en toch ga ik hem met je delen. Aan de ene kant vind ik namelijk dat je niet teveel naar je concurrenten moet kijken en aan de andere kant is het juist heel goed om toch je concurrenten eens goed onder de loep te nemen.

Wat voor mij heel goed werkt is mensen die in de basis hetzelfde doen als ik in te delen in 2 categorieën:

  1. Zo zou ik het ook willen doen
  2. Zo zou ik het absoluut niet willen doen

Vervolgens bekijk ik van welke onderdelen ik kan leren in allebei de categorieën. Beide zijn namelijk wel succesvol in hetgeen zij doen, alleen doen zij het op een manier die niet bij mij past. Ik probeer er dan achter te komen waar de verschillen zitten.

Precies dat laatste is dan iets waar ik veel van kan leren voor mezelf en waardoor ik mijn onderscheidend vermogen goed op tafel krijg.

Tip 9: Laat je klanten aan het woord

Er zijn geen betere verkopers te vinden dan jouw tevreden klanten. Ik gebruik zelf ook heel vaak de referenties van ondernemers die ik geholpen heb om daarmee andere ondernemers te laten zien wat ik voor ze kan betekenen.

Enthousiaste klanten worden vanzelf je ambassadeur, dat is het mooie aan werken met klanten die goed bij je passen. Zo groeit je bedrijf op een hele natuurlijke manier en je krijgt meer van dezelfde type klanten wat de manier waarop je wilt werken alleen maar sterker maakt.

Tip 10: Ben structureel aanwezig

Deze tip heb je waarschijnlijk al veel vaker gehoord, maar toch wil ik hem even herhalen. Structureel is namelijk een breed begrip, maar mensen willen wel regelmatig van je horen. Het is ook heel afhankelijk van welk type content jij deelt en welke frequentie voor jou mogelijk is.

Ben jij een ondernemer met een Fashion Business dan kun je prima elke dag of misschien zelfs nog vaker een outfit delen. Je volgers vinden het heerlijk om te zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van outfits samenstellen. Het is een stukje ontspanning waarbij ze tegelijkertijd inspiratie opdoen.

Heb je een nagelsalon en heb jij 6 klanten per dag dan moet je bijvoorbeeld wel oppassen dat je niet 6 keer per dag de verschillende nagels op je timeline post, omdat dit gaat vervelen.

Kies dus heel bewust de momenten waarop je aanwezig wilt zijn, wat je deelt en via welke feature!

Dit waren 10 tips speciaal voor de vrouwelijke ondernemers met een Fashion- of Beauty Business, maar uiteraard zijn het ook tips die prima te gebruiken zijn voor ondernemers die actief zijn in andere branches!

Hopelijk vond je dit een leuke blog, uiteraard mag je me dat ook altijd laten weten!

Liefs,

Priscilla